turbinen randers

Randers’ nye regionale spillested, Turbinen, står skarpt klædt i glas, beton og strækmetal. Det rå look danner rammen om et moderne, rytmisk spillested med fleksibel indretning og hurtige omstillingsmuligheder.

Turbinen er resultatet af et tæt samarbejde mellem Værkets musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted og RUM. Efter om- og udbygningen af det nye professionelle spillested i tilknytning til Værket i Randers understøtter det nu en bred vifte af publikumsinteresser og -størrelser der lover godt for fremtiden.

Stor efterspørgsel efter et professionelt spillested
Værket oplevede stor efterspørgsel efter et professionelt spillested i regionen og havde derfor et stort behov for at omdanne- og udvide de eksisterende fysiske rammer. Herved ville de opnå en fleksibel løsning, der ville imødekomme fremtidens krav til arrangementtyper, scenografiske totaloplevelser samt indeklima og daglig drift.

Resultatet blev et råt look tilsat varme og energi
Det rå look spiller sammen med de industriprægede, røde murstensfacader på byens gamle elværk, der danner rammen om Værket. Husets nye 1.sal rummer den store scene, der fremadrettet kan rumme op til 350 stående gæster. Stueetagen er indrettet til kunstnerophold, foyer / garderobe, bar og lille intimscene. Kælderen indrettes med toiletter, teknik og depoter.

Værdi til regionen, byen og brugerne
Turbinen er i forbindelse med Værkets 25 års jubilæum udnævnt til regionalt spillested, der løfter hele byens musikliv og skaber sammenhængskraft og synergi lokalt og regionalt.
Projektet fuldender således byens oprindelige vision om et samlet kunst- og kulturområde med tre stærke kulturinstitutioner; teater (Randers Egnsteater), musikhus (Værket) og spillested (Turbinen).
De positive tilbagemeldinger fra brugerne, bl.a. på Turbinens Facebook side, vidner om at visionerne for stedet er indfriet. Særligt fremhæves den gode lyd og den intense, nærværende stemning.

Fakta

Kunde: Værket
Omfang: Om- og tilbygning samt nybygning ialt 830kvm
Samarbejde: Stokvad & Kerstens
Foto: Jakob Lerche
Rolle og ydelser: Arkitektrådgivning